musicus, dirigent, organist, pianist, Zeist

Pianolessen


De privé-lessen zijn standaard 30 minuten les per week.
Ook mogelijk is 45 minuten of 60 minuten les per week.

De keuze van de muziekboeken is afhankelijk van de leeftijd. Alle muziekstijlen worden behandeld. De akkoordenleer is een belangrijk onderdeel van de lessen evenals de muziektheorie en het leren improviseren. De lessen worden gegeven op een Steinway & Sons vleugel.

Keyboardlessen


Het keyboard is een instrument voor jong en oud, makkelijk mee te nemen en overal neer te zetten. In korte tijd kan op dit instrument al aardig resultaat bereikt worden.

De akkoordenleer wordt u aangeleerd en deze wordt toegepast op alle verschillende muziekstijlen. De lessen worden gegeven op een Yamaha keyboard PSR520.

Orgellessen


De privé-lessen zijn 30 minuten per week.
Ook kunt u kiezen voor 45 of 60 minuten les per week.

De lessen worden gegeven op het nieuwe “Kabinet Orgel” van Johannes. Belangrijk onderdeel van deze lessen is de akkoordenleer, de klassieke orgelliteratuur en het leren harmoniseren van de kerkliederen.

Koordirektie-lessen


Je speelt aardig orgel of piano, kunt aardig zingen en wordt dan gevraagd voor een koor te gaan staan en dit koor te gaan leiden. Dit is vaak de eerste aanzet, dat men in aanraking komt met het vak koordirektie.

Van een dirigent wordt het een en ander gevraagd, zoals een goede slagtechniek, repetitie-techniek, literatuur-kennis, stijlkennis, kennis van de stem, zangtechniek, partituurkennis en studie, communicatie en inspiratie.

Genoeg redenen om eens les te nemen en je te verdiepen in deze veelomvattende boeiende materie.