musicus, dirigent, organist, pianist, Zeist

Curriculum Vitae


Gert J. Hans (geb. 1958 in Zwolle) begint op zijn 10de jaar in de kerk de gemeentezang aan het orgel te begeleiden. Hij is 15 jaar als hij wordt aangenomen aan het conservatorium te Zwolle. Hij studeert hier orgel (Harm Jansen, Nico Waasdorp, Jaap Dragt) en piano (Cees van Dalen).

Hij behaalt de diploma’s DM en UM (Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus.) Hierna volgt hij verschillende interpretatie-cursussen bij o.a. Albert de Klerk en de Zwitser Claude Zehnder. In Utrecht vervolgt hij zijn pianostudie bij de concertpianiste Ria Groot.

Van 1981 tot en met 1988 is hij orgel- en pianodocent aan de streekmuziekschool te Woerden. Vanaf zijn studietijd treedt hij op als pianist en organist, zowel solistisch als begeleider van instrumentalisten en vocalisten. In 1991 begint hij koren te dirigeren. In 1992 behaalt hij in Utrecht het diploma koordirektie bij Oane Wierdsma, Jos van Veldhoven en Ton Braas. Hierna volgt hij nog koor- en orkestdirektie bij de bekende koorpedagoog Joop Schets en kerkmuziek bij Wim Kloppenburg. Bij de sopraan Lyda van Tol heeft hij bij elkaar 5 jaar zangles.

Op dit moment is Gert J. Hans dirigent van de volgende koren:

- Gemengd koor “Le Shaddai“ te Zeist
- Gemengd koor “Regiokoor de Ronde Venen“ te Mijdrecht

Met deze koren verzorgt hij concerten in binnen- en buitenland van a-capella werken tot en met de grote koorwerken met orkest. In zijn woonplaats Zeist heeft hij een muziekles-praktijk. Zie hier meer informatie.